En trevlig helg igen!

Som ni sett är jag sällan här på min sida. Mycket har hänt denna vår, lite har jag fotat men tiden att skriva här har det varit sämre med.

Skall försöka skriva lite i efterskott. bättre det än inget.

Man jobbar och kommer hem trött. Hinner träna ett par gånger i veckan men sen pajade axeln och även detta blev lidande. Testade i fredags igen och nu känns det som det bekymret är förbi. På något sätt har träningen blivit ett behov, kan träna hemma också men gemenskapen på gymmet ger ju mer utbyte. Skall inte bli stor och stark, men att förebygga inför ålderns höst känns ju inte helt fel. Någon påstod att vi inte blir yngre.

Idag blev det en längre morgon, väl värt detta. Men solen lyste på oss så jag satte lite fart och besökte en vän och granne. Jag skulle ju iväg och handla, någon äter ju upp allt det goda i kylskåpet och när jag blir sugen är det slut igen. Vilken dålig ursäkt att jag tog bilen de 200 metrarna bort till honom. 

Lite fika och mycket livsfilosofi bjöds det på och jag kom med förslaget att vi skulle ta en tur bort till Kyrksjön i Solna och kolla efter Svarthakedoppingen. Mentor Pekka gjorde mig sällskap, så trevlig och berikande. Denna snart 80 åriga livserfarenhet har jag mycket nytta av och han delar frikostigt med sig.

Vid Kyrksjön lös solen så vi tog en promenad ner till den första bryggan. Här är våtmark, gammal skog, ett riktigt paradis innan soldyrkarna dyker upp. Första fågeln som visade sig var svarthakedoppingen. Brunanden både herr och fru visade sig i fjärran.

 

Men kyrksjön ger så mycket mer. Vi traskade inte runt hela idag men väl via en fågelmatning som ligger intill bryggan. En del småfåglar + ett par andra fina jag vill visa här.

Ekorren vill ju också få en del av vad matbordet erbjuder!

Den här lilla ville också ha sin del!

 

En bra dag har ju sitt slut. Magen behöver ju sitt så vi åkte bort till Älvsjö och Momozin Kolgrill. God mat och man får alltid även deras linssoppa.

 

2

2 tankar om “En trevlig helg igen!”

Kommentarer är stängda.