Snuvig vecka!

Kände redan på torsdagen att halsen gjorde sig till känna att jag inte slipper årets förkylning! Struntade lite i detta och jobbade fredagen i alla fall trots att dagen blev tung.

Sen är det ju två dagar ledigt och på den tiden så kanske det går tillbaka. Men se fel hade ju jag, det blev värre, lite feber gav sig till känna och på måndagen blev det att sjukskriva sig några dagar. 

Men inte så oförståeligt, det är ju dessa tider det brukar komma. Många på jobbet har varit sjuka och man rör sig med många människor både på kontoret och ute så konstigt vore det om man slapp undan.

Till råga på eländet bjöd ju Kung Bore på lite extra bekymmer i form av några dm snö. Vi har dåligt med parkeringsplatser hemma och än värre blir det när snön vräker ner. En hel del bilister väntar in till det sista för att byta sina däck och det skapar ju kaos för alla. Kunde känna att det var skönt att inte behöva åka ut på några dagar.

Snön ställer ju till det som bekant. Portar oskottade på måndagen och hyresvärdens personal lyser med sin frånvaro. På tisdagen dyker de upp, minst fem personer håller till i deras kafferum. En syntes arbeta, de övriga fyra väljer att skotta den parkeringsplatsen som tillhör dem! Dessa fyra är tydligen inte de smartaste på denna jord, de väljer att skotta en stor hög bakom min bil, men inte nog med detta. På andra sidan bakom Familjebostäders bilar som syns på bilden har en farbror på över 90 år sin plats. Halva den får deras snö och så lämnar de den.

Jag hade siktat in mig på att kunna jobba på torsdagen så min förhoppning var att de skulle få hit en traktor och ta bort vallen de skottat upp. Men så blev det naturligtvis inte.

Tur att man har gulliga grannar, de hjälpte mig med att få bort den snön som hindrade mig, Grannens parkering tog den gamle mannens dotter hand om. Familjebostäders personal som orsakat eländet såg vad hon gjorde men ingen behagade sig att hjälpa till!

Det blir onsdag varje vecka, denna onsdag fick jag bara konstatera att jag är nog inte klar att åka till jobbet ännu. Näsan rinner, hostan gör att det känns som luftrören vill lämna kroppen samtidigt man hostar.

Det är lite lustigt. Varför skall man få dåligt samvete för att man stannar hemma en vecka? Kan ju hjälpa via telefonen visserligen men jag behöver inte vara orolig, alla arbetsuppgifter finns ju kvar när jag kommer tillbaka. Förhoppningsvis på måndag nästa vecka.

Nå ja! Det finns ju en torsdag även de veckorna man är hemma. Vaknade vid 05.00 av ljudet av en traktor som plogade. Har sett på nätet att snöröjningen fungerat lika dåligt som varje år när det kommit lite mer snö. Förhoppningen att de skulle ha resurser att skicka till vår “bakgata” var låg men till min stora glädje var de nu här!

Enormt duktig förare, röjde undan bakom de parkerade bilarna så de lättare skulle komma ut. Några struntade i att flytta sina bilar, det brukar resultera i en bot på 1300;- och har de riktig otur så bärgar de bort bilen! Lite skit att man inte respekterar p förbudet denna dag. De gör ju att parkeringen blir oplogat och det i sin tur gör att minder mängd bilar får plats.

2