Har blivit bjuden på bröllop till Gotland!

Fick en trevlig inbjudan av min systerson som bor på Gotland med sin flickvän Jennifer. Detta par har också en fin liten dotter vid namn Bonny. Att de nu skall gifta sig känns både trevligt och ger en viss stolthet i en morbrors hjärta.

Jag har sett honom växa upp och motgångar har ibland känts överväldiga men vem behöver inte gå sin egen väg för att komma rätt. Jonte som grabben kallas visar att han kan ta ansvar, klippa banden med sitt gamla och skapa en tillsynes bra framtid med de han älskar.

Men Gotland och slutet på augusti. Semestertiden på jobbet slutar enligt önskemål vecka 34. Det här är ju vecka 35 och 36 jag behöver vara ledig. Ok man behöver inte 2 veckor för att folk gifter sig, det går ju på en dag. Men jag har inte besökt Gotland ännu trots att jag bott i Sverige 36 år. Ställde frågan och fick ett ja av ledningen. Då får jag dela på årets ledighet, först 3 veckor och dessa 2 får bli vigda åt Gotlandsbesök.

Dags att börja leta boende. Tog booking.com till hjälp men det var rätt kostsamt för de 5 nätter jag planerat att stanna där för att hinna se så mycket som möjligt. Kan ju alltid kolla hur släkten tänker göra. Alla hade lite olika behov, syster har sitt handikapp att ta hänsyn till.

Systerdottern med familj sitt och min halvbror med fru sina behov. Vi umgås inte så ofta men har en kontakt, vi börjar ju bli äldre nu och då brukar ju vanligt folk bli ödmjuka på ålderns höst.

Lyssnade med min fina vän Åsa som bor på Gotland om hon känner till något användbart. Ja hon har en vän som har stugor, jag utryckte mina önskemål 3 stugor med egen dusch och toalett. Ja jag skulle få pris om några dagar.

Jonte bor 2 mil söder om Visby, stugorna finns på landsbygden ca 4 mil åt samma håll, kyrkan där bröllopet är ligger mitt emellan, kan det bli bättre? Inte om man frågar mig!  Fick priset för varje stuga, 3000:- för 5 nätter det är ju försvarbart.

Min halvbror och jag hade en liten fundering hur vi kan göra. de bor i Finland och jag här. Han ville naturligtvis prata med sin fru först och vad jag upplevde så fick han “mandat” att ordna detta. Vi skall betala en liten del som garanti och sen två veckor innan ankomst skall totala betalningen ske, allt känns helt rimligt tyckte jag! Fick ja av dem till boendet, sen var det bara att boka färjan till oss.

Vi har kommit överens att de kommer med färjan till Stockholm, jag får hämta dem med bilen och sen får vi jobba oss vidare mot Nynäshamn. Det kostar en hel del extra att ta med sig egen bil från Finland. Bensinen som går åt skall vi dela på.

Så långt allting väl, tills några dagar innan det är dags att åka. Då kom frågan, finns det kärl och liknande i stugan? Vet inte, blev svaret det har jag glömt kolla. Men det går att ordna, jag tar med mig så vi har så vi klarar oss.

Har du fått bekräftat att det finns dusch och toa? Nä varför skulle jag behöva det? I beställningen jag gjorde var båda med och jag känner ingen oro om detta för det är min vän som ordnat boendet. (Att hyra ut stugor veckovis utan toa och dusch det skulle ju vara omöjligt) Kollade med ett annat boende som hade detta men de tog över 7000:- per stuga för samma tid så jag släppte det. Kommer att skriva vidare dag för dag, lägga upp lite bilder och sen berätta mer både det man ville uppleva och det jag fick på köpet:)

Jag kände en viss oro att umgås tätt med brorsan dessa dagar men jag besökte dem några timmar när jag var förbi där i somras och vad jag upplevde var att det gick bra. Men gud vad fel jag hade! (tänk på att jag skriver några dagar efter att resan tagit slut:))

Fick frågan av Jonte och hans fru om jag kan plåta bröllopet? Ja visst kan jag det men jag ger mig inte in på bröllopsbilden. Vännen Åsa är ju yrkesfotograf så jag bad dem höra med henne. Den historien kommer också om några dagar!

 

5

2 tankar om “Har blivit bjuden på bröllop till Gotland!”

Kommentarer är stängda.