Årets första fototur!

Påsk, långledigt, det känns skönt. Vad skall jag hitta på då? Har hoppats på varmt väder, vem gör inte det efter den långa vintern? Vår, i fjol var vi bort till Öby kulle i Örebrotrakten och ville fota ormar, men då kom vi försent, de flesta hade slingrat sig iväg ut i våtmarken.

Påsken är tidig i år men det har ju varit soliga dagar så hoppas några huggisar eller snokar har börjat slingra sig fram ur sina gömmor. Vi får väl se, det är lite på 20 mil vi skall åka. Jag skrev vi, har ett par vänner som inte brukar tacka nej till denna utflykt och lämpligt nog är det på samma väg så vad gör två stopp till mot en trevligt sällskap och bildrik dag?

Så var utrustningen packad, kaffe och mackorna klara och så var det bara lite varma kläder som saknas. Vad skrev jag, varma kläder? Något är fel i planeringen, ormar och varma kläder, de kommer ju fram om det är varmt, annars lär vi inte se några! Hur varmt lovar SMHI? Det är nog lite i underkant men vi får ju en dag tillsammans om inte annat. Sen siktar vi ju på ev Havsörn och en tur förbi Naturens teater också!

Plockade upp min sista resenär i Örebro. Denna gång hittade vi rakt på adressen, i fjol var det några som irriterade sig på bilen som genade över en del cykelbanor för att hitta rätt.

Inte lätt för en annan att vara “långt bort hemifrån” 

Öby kulle, efter en stund på landsbygden kom vi fram. Farhågor besannades när vi steg ur bilen och yllekläderna åkte på. Det var några bilar på parkeringen och någon entusiast hade parkerat sin cafévagn där. Ett litet hopp tändes trots det kyliga vädret.

Men se ormarna höll sig i varma marken, jag sick runt och spanade en god stund, bad till “gudarna att ens en skulle sticka upp huvudet men icke”

Kan ju inte klaga på naturen, den är ju fin i alla fall och bara ett par hundra meter bort fick vi vid ett tidigare tillfälle se upp till 6 stycken Havsörnar. Öby kulle ligger i Kvismarens naturreservat. Men idag var det dåligt med unika fåglar. En hel del Grågåsar några Sothönor och ett par kråkor syntes till. Vi stannade ca en timme för skall man titta efter fåglar så får man lära sig vänta.

Googlade lite om naturens teater. Varje år räknas svanarna en tid. så även i år men den upphörde förra veckan. Men vi tänkte att några svanar finns väl kvar och här prickade vi rätt. Det var med betoning några:)

Några tappra skådade ut över sjön Tysslingen.

Som jag brukar skriva, en fin dag går ju mot sitt slut vare sig man vill eller inte. Tog hejdå till vår Örebro flicka stannade till för naturliga behov och när det var dags att åka så tändes bilens motorlampa. Skit också, det har inte hänt tidigare. Kollade det som kan kollas, allt ser bra ut. Nåja den är ju gul det betyder att något är på gång men hon går ju fint där på parkeringen. Vi åker jag får kolla detta hemma.

Bilen spann en katt hela vägen hem, allt gick som tidigare. Tur nog kan man i efterhand kolla vad som var fel.

Men det var inte mycket av det som planerats som blev av, men sådana dagar finns ju också!

 

3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif