Saknad medicin

Hoppar tillbaka till mellandagarna, året 2023 är inte slut ännu.

Har i många år käkat både kolesterolsänkande och blodtrycksmedicin. Så även nu och med den dagliga tabletterna håller sig mina värden riktigt bra. Ett blodtryck under 125/70 håller förhoppningsvis stroke och annat otyg på behörigt avstånd. Men människan, så även jag kan klanta till det. En dag var det dags att konstatera att fan, jag skulle ha hört av mig till vårdcentralen och begärt ett nytt recept, nu har jag ju bara ett par tabletter av varje kvar. Detta i mellandagarna, förhoppningsvis får jag tag på någon i chatten hos Capio i Högdalen.

Loggade in via datorn, det är lättare än i appen på telefonen. Började på 1177 men förstod snart att jag måste in på Capios egen hemsida. Hittade rätt och började fylla i frågorna om vad mina mediciner heter, vilken styrka och vem har ordinerat dessa. Det tog en stund att hitta all information.

Ok vad händer sen? Hör de av sig? Tänkte att jag kollar appen i morgon. Tittade vad som skrivits, jo i appen och som jag inte såg på datorn hade en sjuksyster skrivit att hon inte hört av mig så hon avslutade konversationen.

Skit också får jag inte några tabletter? Ingen info om detta. Försökte dessa tre arbetsdagar som var kvar av året få dem att ringa tillbaka men inget hördes. 

Nyåret gick och jag höll koll på blodtrycket varje kväll. Undre trycket höll sig rätt bra men kvällen den 1/1 hade jag ett övre tryck på 160 det gav lite oroskänsla.

Dagarna går trots att jag kände en viss oro, men på eftermiddagen den 2/1 hade jag fått ett svar via appen. De hade skickat receptet redan den 28/12 till apoteket men infon till mig kom lite sent. Man får tydligen gissa sig till svaret.

Men inget ont om inte det inte finns något gott i detta. När jag kom hem ligger ett brev från Capio i Högdalen i hallen. Det är en kallelse till en läkare på vårdcentralen. Innan pandemin hade jag en bra husläkare på vårdcentralen men efter pandemin hade han gått vidare till någon annan tjänst. Sedan dess har jag “hängt i luften” vid ett tillfälle ville jag kolla resultaten av prover och fick detta, vill gärna tillbaka till den tiden då man minst en gång per år fick jämföra om de blivit bättre eller sämre? Nu har jag chansen att få en ny husläkare som kan lista mig hos och som kan hålla ett öga på om jag sköter mig och om mina egna ansträngningar ger resultat. Det gjorde mig glad och en viss trygghet återfann sig.

Det är inte lätt att bli gammal men än så länge finns det hopp om en framtid!

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://www.egils.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif